Blogginlägg

Nytt liv, ny chans & nytt hopp!

Ibland måste man vända blad och hoppas att turen ska vända. Planen var inte att skaffa en ny valp snart, utan jag skulle ta tid på mig. Söka rätt kennel och hinna fina rätt föräldrar till min blivande valp. Jag skulle hinna sörja Abba, Blixtra, Nixa och Max, helt otroligt att man förlorar fyra hundar inom två år. Kommer man någonsin över det? Jag skulle börja ta hand om mig själv, min egen hälsa. Allt påverkas när ens älskade hundar blir sjuka och sen tyvärr måste somna in.

Vi började planera för resor, vad vi vill göra och kan göra utan hund. Vi har dock haft en hund kvar och det är den stabila tjänstehunden Jalle 9 år, som har varit vårt stöd. Han har också sörjt, framförallt Nixa. Det tog några månader innan han blev glad och uppåt igen.

Mi-Jos Jalle PH 9 år

Det var också under vår resa under sommaren, när vi tog husbilen till Italien. Vi hade Jalle med oss – då inser vi att vårt liv kretsar runt hundar. Vårt liv är ju med hund. Våra hundar ingår i familjen och vi tycker om att ha dem omkring oss.

Toscana 2023

Vi började lite smått prata igen om vilken ras, valp eller vuxen hund, en hund med ryggsäck eller en oskyldig liten valp? Vi kollade på hundstallet, eftersom det finns många hundar som behöver ett nytt för evigt hem.

Jag var inställd på en mindre ras, framför allt en ny Cavalier King Charles Spaniel. Är fullt medveten om deras hälsoproblem och jag följer noga arbetet för att avla på friska hundar genom Cavaliersällskapet. Så under vår sista semester vecka så såg jag en bild, på en liten valp tik.

Belle 7 veckor

Något väcktes inom mig. Började direkt kolla upp föräldrarna och samla ihop så mycket information som möjligt. Tog kontakt med uppfödaren som förklarade att det skett återbud på tiken som nu var 7 veckor gammal. Hörde mig själv ställa frågor och sen säga att vi vill träffa henne snarast. Dagen efter träffa vi lilla Belle 7 veckor. Både min man och jag föll för denna lilla sötnos.

 

Belle 8 veckor

Den 15 augusti flyttade Belle hem till oss, 8 veckor gammal och nu hade jag hund igen. Nytt liv, en ny chans och det tändes ett nytt hopp om att få tillbringa flera år tillsammans med denna fina tik.

 Belle 12 veckor

Just nu är hon 15 veckor gammal och vi är så glada att just hon kom till oss <3.        

Så tacksam att kenneln Mixangel’s ville sälja till oss. Belle kommer inte bli en utställningshund eller avelstik. Däremot kommer vi erbjuda henne olika aktiviteter och se vad hon tycker är roligast. Just nu är det socialisering, hantering och miljöombyten som vi lägger fokus på just nu.

Dock har jag inte släppt mitt intresse för avel och om några år när vi har en fjärde generation efter inkorsningsprojekt genomförts. Så ska jag skaffa en tik som blivande avel.

Just nu är Belle 15 veckor och tjänstehunden Jalle 9 år viktigaste <3

Jalle & Belle

 

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)