Blogginlägg

Tiden går fort med valp i huset

Nu är lille Max snart 12 veckor och tiden rusar iväg. Vi har mest tränat på namnet, inkallning och hanteringen. Försöka få de två stora att acceptera den lille har gått bra, men att förstå att han är liten och skör är desto svårare att förstå.

Vincent, Nettan & Max 8 veckor (2)

Nixa som har haft två kullar tycker att han är ouppfostrad, vi visar att det är vi som uppfostrar Max och att det inte är hennes roll.

Nixa & Max

 

Max har besökt jobbet, både hos matte och husse och han har charmat alla.

Kan beskriva honom lätt som en väldigt glad, charmig och social hund. Samtidigt har han kamplust och stort föremålsintresse. Han använder även gärna nosen. Så vi får se vad som kommer passa honom, kanske blir det nosework, specialsök och spår.

 Max 10 veckor

Att sova en hel natt gör han inte riktigt än. Han somnar tidigt på kvällen, vid ca 20. Sen vid 22 så bär man ut honom, han lägger sig ner och vill bara sova. Men snabb pink och sen lägga sig och sova fram till ca 04:00. Sen behöver han gå ut igen. Från 05:15 så är det morgon. Sen kan han hålla i gång fram till 07:45, då somnar han på stört.

Max 11 veckor 

Åka bil tycker han om, somnar alltid så fort vi sätter in honom i bilen. Samma gäller när vi åker med husbilen eller färjan till Oskarshamn. Han har redan besökt Göteborg.

Matglad är han, bara han känner doften av sin mat så sätter han sig ner vid ”sin matplats”.

Det är skönt att få skratta med och åt en valp igen.

Max 9 veckor

Nästa vecka ska Max få sin 12 – veckors påfyllningsvaccination.

När det kommer till Nixa så ska vi tänka på hennes fysik och även mentalitet. Hon är 7,5 år och det är ingen ålder men det är viktigt att inte glömma bort att lägga upp sin träning och motion utefter Nixas behov och ork. Sanningen är att hon är fortfarande en galen panna. Som älskar allt man hittar på, det finns inga begränsningar – jo, jag är hennes begränsning. Förhoppningsvis så har vi en snygg hane till henne på gång, som vi kan tänka oss att para med. Då blir det en C-kull. Fast först vill vi se att hon har rätt fysik.

 Nixa 7 år

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)