Blogginlägg

Valpträff för B-Kullen den 16 januari 2021

En enormt lyckad och genomförd valpträff med 2 valpar av 4 i kullen. Det finns en bra förklaring att fler inte kunde delta – vi lever i en pandemi och ska då inte resa för att träffa personer vi normalt inte träffar. Vi hoppas på att kunna träffa de övriga två valparna under året.

Valpträff Blixtra 4 månaderValpträff Brix 4 mån

Vi träffades kl. 10:30 vid Visby brukshundsklubb för en tipspromenad. Det var roligt att se Brix 4 månader, så lik sin pappa genom att när husse och matte stanna för läsa på frågorna så lade sig Brix och väntade. Precis så gör pappa Jalle. Frågorna var inte så svåra, de handlade om B-kullen och där hade både ekipagen rätt svar.

Tipspromenad för Brix 4 månTipspromenad för Blixtra 4 månader

 Sedan var det uppvisning av föräldrarna, pappa Mi-Jos Jalle 6,5 år som fick visa hur han gör vid ett räddningssök, där husse lagt ut ett föremål av en tröja i ett träd och där lill-husse fått springa in i skogen och gömma sig. Jalle gjorde bra ifrån sig. Sen var det mamma Nixa 6,5 år som hade uppvisning i lydnad, rondering runt korn och inkallning för att visa hennes motor, höga arbetslust och vilja att träna.  

Räddningssök uppvisning för pappa JalleLydnadsuppvisning för mamma Nixa

Sen hade vi gemensam lunch där vi bjöd på korv och bröd. Under lunchen fanns det utrymme för diskussion över det som fungerar bra och mindre bra. Roligt att höra Brix framgångar.

Sedan var det dags för en mindre tävling med olika aktivitetsmoment. Helt otroligt vilket teamekipagen är, riktigt roligt att se vilken kontakt, samarbetsförmåga och intressevalparna har.

 Rindrosens Blixtra 4 månader söker kontakt med husseRindrosens Blixtra 4 månader tränar på liggRindrosens Brix 4 månader

Sedan var det dags för kaffe med tårta och prisutdelning för de ”tävlande” och en mössa med Rindrosens logga på.

Sen skildes vi åt för att vi skulle hinna rasta hundar igen och få lite tid för ombyte.

Avslutade valpträffen med en gemensam middag hos oss, lite italiensk inspirerat mat och vin bjöds det på. Det har varit en fantastiskt givande och energifylld dag med mycket skratt, bra samtal, planering för träningstillfällen.  Vill tacka för de som deltog och ser fram emot när vi ses igen. Nu laddar vi inför nästa gemensamma träff, inför MH beskrivningen som ska genomföras under hösten 2021 och hoppas att samtliga hundar närvarar då.

Valpträff för B-kullen

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)