Blogginlägg

Abusa som numera heter Busan, 19 månader

Rindrosens Abusa föddes som nummer 3 i valpkullen den 8 maj 2018, hon föddes kl. 7:54 och vägde 705 g. Första grå valpen. Hon var enormt glupsk och tog plats direkt. Under de 8 veckor som hon bodde hos oss så upplevde vi henne som social, självständig (där hon var trygg), gosig, lekfull och när vi provade på miljöträning med att lämna tomten så ville hon helst tillbaka till tryggheten.

 Rindrosens Abusa 6 veckor

I hennes nya flock ingår katter och katterna var inte lika glada i den nya familjemedlemmen - som hon var i dem. Busan ville gärna leka med katterna men de var mer avvaktande, det kan väl bero på att hon var lite väl hårdhänt.

Busan har även fått hängt i stallet eftersom familjen har två hästar.

 

Mat har alltid varit favoriten och hon ökade fint i vikt, vid 3 månaders ålder vägde hon 12,4 kg. Enligt matte så charmar hon alla med sina söta öron och har inga problem vid olika miljöer och hon har fått hängt med till stan på medeltidsveckan och sköt sig utmärkt.

 

Hon älskar att samla ihop alla sina leksaker omkring sig, duktig på att roa sig själv.

 Abusa 4 månader

Matte och Busan har deltagit på både valp – unghundskurser samt spår kurser.

Busan utmärker sig på spår kursen för sin koncentration och uthållighet. På unghundskurser utmärker hon sig för sin energi, det är jätteintressant med andra hundar men fixar klockrent inkallning i stort ridhus trots hundar i närheten.

 

När Busan var 6 månader så skolades hon in på hunddagis och allt har gått jättebra. Där är samtliga hundar tillsammans hela dagarna i samma utrymme.

Hon trivs bra på hunddagis.

 

 Busan

När Busan var 9 månader vägde hon 31 kg och har nu påbörjat lydnadskurs och matte berömmer sin fantastiska hund som har mycket potential.

Det finns vakt i henne, hon måste skälla när hon ser andra hundar utanför bilen och måste skydda matte/flocken när besökande är hemma hos dem och behöver  

lämna för ett kort ögonblick – då måste man återigen ”larma” flocken att de är tillbaka/kvar.

 

Att se andra hundar utanför dagis går bättre och bättre om man möter hundar på avstånd. Så under sommaren har fokus varit på miljöträning i stan och möta på mycket folk och enligt matte så sköter sig busan fantastiskt bra när det gäller människor, cyklar, barnvagnar, bilar, turisttåg etc.

Vid 16 månaders åldern var det dags att röntga Busan. Blev väldigt lyckat resultat:

 ED ua (0) index 104 HD grad A index 109

 

Sen har hon även genomfört gemensam MH-Beskrivning med syskonen

  

Vid 19 månaders ålder deltar de genom Schäferdistrikt Gotland i lydnadskurs med inriktning ”Lydnad för tävling”. Där bevisar hon vilken kraftfull schäfertik hon är med föremålsintresse. Busan är en energiknippe med envishet och det är tur att matte även har en stor vilja och envishet. Ni två är ett fantastiskt team och kan gå långt tillsammans, vilken väg ni än väljer att gå så hejar vi på er.

  

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)