Blogginlägg

Kullens Clown - Abazz 17,5 månader gammal

Rindrosens Abazz föddes som nummer 4 ur kullen av 8 stycken valpar efter Hedeforsens Qrock och Krille’s Nixa. Han blev första hanen som kom den 8 maj 2018 kl. 08:37 och vägde 713g. Han var svart med ett vitt tecken som en fjäril på bröstet. Var pigg & alert.

  Abazz 4 veckor

11 dagar gammal försökte Abazz stödja på alla fyra benen. Han hade en tjock päls, en redig hane. Vid 12 dagar gammal öppnade han ögonen. Första veckorna hos oss så upplevde vi honom som en cool, stabil, lugn, självständig, gosig och lekfull.

 

Han var oftast den som ”varnade” de övriga syskonen, när man försökte tassa upp på natten eller tidig morgon. Han gav ifrån sig ett redigt skall – då hörde man att han var en tysk schäfer och inte en Newfoundland som många trodde han var på grund av pälsen.

 Abazz

Dagen kom när matte kom och hämta clownen, den charmigaste killen som lätt kunde somna nästan i vattenskålen.

 Trötter

Mattes beskrivning i början var att han är en fantastisk cool kille, han tar allt med ro. Matte låter han hänga med på det mesta, besöka stranden vid havet, besöka hästarna i hagen. Introducerat för pallen, kör lite stabilitetsövningar. Matte uppskattar hans nyfikenhet och attityd, som är en rolig kille att göra grundövningar på beachen samt att han har rätt AV/PÅ knappen.

Han följer även med på äventyr till ishallen när Lill husse kör hockey, Abazz var uppmärksam men avslappnad.

Hans första år har bestått av miljöträning från premiär på medeltidsveckan, hamnen, brukshundklubben. Kroppskontroll -pallträning, tankeövningar - gå runt föremål, kliva i föremål, lyfta på föremål. Samtidigt som hanteringen är viktig och han uppskattar massage.

De har även kört spår, något som han ansåg var lätt som en plätt. Testa på ”sök” övningar att leta efter bollen. Föremålsintresset har inte var direkt starkt från början men som matte har lekt med honom, kört olika jakt – kamp lekar med skinn och bollar.

Rindrosens Abazz 3,5 månader

Vid 6 månaders ålder vägde killen 29 kg – stor kille. Matte anser att han uppfyller hennes förväntningar bra genom att vara snäll, cool, nyfiken, stabil och stadig. Fokus ligger på att aktivera honom med massa fokus på hantering, miljöträning och lek.

 

 Rindrosens Abazz 6 månader med hästen

Matte har även börjat köra IGP i skydd, med korta valp pass och det ser lovande ut.

När Abazz var 10 månader så hade han ökat till 39,2 kg, vilken kille. De fortsätter träningen med fokus på apportering samt fotgående.

 Rindrosens Abazz 14 månader

 Den 2 september var dagen när Abazz röntgades, svårt att få denna stora kille att få plats på bordet.

  Blev fint resultat för Abazz – med snyggt index med.

  Abazz veterinärsresultat

Vi genomförde även uppfödare MH beskrivning för samtliga i A-kullen och det kom fem av åtta. Resultatet för Abazz MH blev:

 

MH-beskrivning av Abazz

 Matte och Abazz har även deltagit på hösten 2019 startklass och kommer även köra IGP provet som består av att man måste bli godkänd på ett BH/VT (Behörighetsprov) som består av en lydnadsdel och en trafik del. Så vi håller alla tummar och tår för Abazz och hans matte.

 

 Abazz tränar IGP

 

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)