Blogginlägg

Rindrosens Abellas resa för att bli servicehund

Kommer presentera Abella som bor tillsammans med två flockfamiljer som består av tre människor samt 8 mopsar och samtliga 11 avgudar henne. Första beskrivningen av Abellas första tid hos flocken löd: Abella är så perfekt på alla sätt och vis. Underbart att höra som uppfödare.

Träning redan vid 9 veckors ålder var att träna U -sväng och gjorde dessutom även badpremiär. Abella är stencool med både träning och att bada. Bästa belöningsgodis är mjukost.

I sin miljöträning och socialisering har Abella även hunnit med att vara groupie på rockkonsert och festival i Västerås. Abella var så duktig och lugn, inga problem med varken de höga ljuden eller människor och hundar runtomkring.

Vid åldern 6 månader och 1 dag ung, väger hon 26,5 kg och var en ståtlig dam. Hon älskar bollar och pinnar, gillar att bära saker och är alltid alert i lydnadsträningen. Favoriten är godisregn under platsliggning, ibland kan en tro att hon är äldre mellan öronen än hon är. Stadgan sitter benhårt! Hon har en schäfers vaksamhet men är även väldigt mjuk.

Abella börja jobba i djurbutik och hundcafé under december månad, när hon var 7 månader gammal. Hon vill hellre inspektera godishyllorna än å leka med leksakerna hon FÅR ha.

Trött på chefen blir man även som hund när man inte får välta ut korgen med kisskydd för gästande hanar och kasta runt dem i luften. Besök gärna AMIGA Djurcenter,  så får ni kanske se en glimt av expediten Abella😊.

 

Abella är så duktig på avståndslydnaden. Har även avslutning på allmänlydnad fortsättningskursen 🐾som hon genomförde duktigt.. I miljöträningen ingår det att åka tunnelbana, besöka olika affärer, åka hiss etc.  

Abella är 11 månader och har under sitt första år bott hos en diplomerad hundinstruktör & assistanshundsinstruktör. Kommer bo där tills hon kan genomgå och förhoppningsvis klara lämplighetstesterna som servicehund. Man kan följa Abellas resa genom Instagram HundKanalen och man kan även gå in på deras hemsida www.hundkanalen.se, där finns även kontaktuppgifter om man är intresserad av utbilda sin hund till assistenthund. Vi håller alla tummar för att Abella lyckas bli servicehund.

 

Rindrosens Abella 11 månader

 


En liten berättelse om Rindrosens Access som numera heter Zacko 11 månader

Rindrosens (Access) Zacko 11 månader, är en stilig hane som liten fick åka snålskjuts i lillmattes vagn. Var lite kräsen på mat så matte fick vara påhittig för att uppmuntra honom att äta. En kille som gärna har god kontakt med matte på promenaderna så han glömde som liten att man även skulle göra ifrån sig. Älskar att vara närheten av de yngre flockmedlemmar på två ben.

Som gjorde matte stort imponerad vid 4 månaders ålder att på skogspromenaden gå lös förbi kossor utan att bry sig och även komma på inkallning trots att han fick syn på en hare som sprang åt ett annat håll. Däremot får han stark separationssvårigheter när man blir ensam hemma som liten, då ser man till att skapa kaos hemma.

Vid 5 månaders ålder så upptäckte han något läskigt som fladdrade bakom honom, tydligen hans egen svans.

Matte är duktig och låter Zacko bekanta sig med saker som låter och så länge man belönas med något gott så gör det inte om det skramlar och låter. Eftersom man är en tuffing så måste man ju testa gränserna för hur tuff man får vara så testar man gärna sin matte, för om man skoj brottas så är det bäst att visa att man är tuff. Kan ibland vara svårt att skoj busa med en blivande slyngel som blir så upphetsad, glad och sprallig. Hundar busar ganska hårt mot varann, men när den äldre blir ”neutral”  i leken och inte bjuder in till mer bus, så kan ibland unghunden inte förstå förrän äldre hunden visar tydligt att det räcker nu! Som hundägare så måste man visa vilket beteende som är okej.

Denna vackra hund har mycket energi och vilja, är otroligt lättlärd när det gäller både lydnad och trick. Kan lätt få högre stressnivå. En rolig och lyhörd kille. Matte är otroligt duktig med att hantera denna hund, med lydnadsträning, miljöträning och socialisering. Hon är så pass påhittig så att hon bjöd in andra hundar med förare i syfte att träna Zacko i hundmöten och gemensamma skogspromenader.

Hon har även låtit honom testa på leta upp föremål och att han ska lägga sig och markera vid uppletandet.  Man har deltagit i unghundskurs där i början var både glädjande och stressande för Zacko som i början skällde och drog i koppel och efter några gånger lugna ner sig. De har miljötränat i stadsmiljö.  När man leker kamplek så vill han gärna inte släppa ifrån sig, då försvinner den roliga leken. Fast matte överlistade och har får Zacko att släppa leksaken när leken är över utan kamp. Jättebra jobbat av matte.

 

Citat av Zackos matte

”Många gråa hår på matte av detta lilla yrväder men också såå mycket kärlek”

Rindrosens (Access) Zacko 11 månader

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)