Blogginlägg

A- kullen blir tonåring, 6 månander

Tiden går fort och de söta valparna börjar bli stora och precis som barn har den en tonårsperiod.

Från cirka sex månaders ålder kan man utgå ifrån att hundens känsloliv påverkas av en ökad hormontillströmning samtidigt som nyfikenhet, självsäkerhet och kanske även lusten att jaga och vakta utvecklas.

Unga hundar blir sällan ”lugna och förståndiga” av sig själva. De måste genom träning få lära sig vad som är tillåtet och framför allt vad som inte är tillåtet.

Jag har bett alla valpköpare om fotografi och en kort beskrivning om deras hundar.

Har lyckas få beskrivning med bild på alla A-kullen.

 

 

Rindrosens Abazz 6 månader: 29 kg, är snäll, cool, nyfiken, stabil och stadig kille som uppfyller alla mattes förväntningar. De tränar på lite av varje och massor med fokus på hantering, miljöträning och lek.

Rindrosens Abazz 6 månader, 29 kg.

  

Rindrosens Abba 6 månader: Hon är växelvis oftast lugn, lätt och följsam och är även självständig, envis med mycket egen vilja. Oftast glad, rolig, mysig och tillgiven. Tränar mestadels lite av varje med fokus på miljöhantering och socialisering.

Rindrosens Abba 6 månader, 23 kg.

 

 

Rindrosens Abusa ”Busan” 6 månader: Denna tjej utmärker sig på spår kursen för sin koncentration och uthållighet. På grundkursen utmärker hon sig för sin egen energi! Hon är väldigt intresserad av andra hundar, bor tillsammans med katter och är van att vara i stallet bland hästar.

Rindrosens Abusa Busan 6 månader

 

 

Rindrosens Acira ”Anim” 6 månader:

59 cm i mankhöjd och 26 kg. Detta är en lite virvelvind, hon är nyfiken, framåt, orädd för det mesta. En tuff tjej med hög energinivå. Hon är lättlärd, älskar att arbeta och blir snabbt uttråkad om inget händer. Hon är fantastisk med nosen och älskar att söka. Tränar lydnad och är mycket ute i skogen där

hon får springa runt. Denna hund ger oss gråa hår och massor av skratt, glädje och kärlek.

Rindrosens Acira Anim 6 månader

 

  

Rindrosens Access ”Zacko” 6 månader: 30 kg, Detta är en kille med massa energi och vilja, han ärotroligt lättlärd när det gäller både lydnad och trick. En rolig och lyhörd kille.

 Rindrosens Access Zacko 6 månader

 

 

Rindrosens Actra 6 månader: ca 26 kg. Detta är en tjej med stor integritet och egen vilja. Hon är lyhörd och lättlärd. Väldigt snäll men inte riktigt tid för gosa. Ganska påhittig och får man ingen uppgift så hittar man något som man kan bita på och utforska på egen hand. Har tränat både lydnad och spår och hon kan bli bra på det mesta. Detta är en toppenhund, anser matte.

 Rindrosens Actra 6 månader

 

 

Rindrosens Accra 6 månader: 26 kg, denna tik är väldigt lyhörd och fin. Kan stressa upp sig ibland. Hon är otroligt nyfiken. Duktig på allmänlydnaden som vi tränar på och vi har även spårat ett par gånger. Kommer även testa på nosework. Detta är en helt fantastisk hund enligt husse.

 

 Rindrosens Accra 6 månader

  

Rindrosens Abella 6 månader: Väger 26,5 kg och är en ståtlig dam. Hon älskar bollar och pinnar och gillar att bära saker och är alltid allert i lydnadsträning. Favoriten är godisregn under platsliggning, ibland kan en tro att hon är äldre mellan öronen än hon är. Stadgan sitter benhårt. Hon har en schäfers vaksamhet men är även väldigt mjuk.

Rindrosens Abella 6 månader

 

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)