Blogginlägg

Första inlägget

Nu tar vi äntligen steget till att starta vår kennel. På denna blogg sida kommer vi uppdatera er vad som händer på kennel. I dagsläget så ligger vi endast i startgroparna för vad som kan bli en kennel. Det blir nog oftast jag som skriver här.

Håller på genomför min utbildning till uppfödare och den är väldigt intressant och rolig. Just nu läser vi om anatomi, något som är väldigt viktigt att tänka på vid avel.

Tysk Schäferhund är en travare. Extremiteternas längd och vinkling ska vara avpassade till varandra på ett sådant sätt att bakbenet når fram under kroppen lika långt som frambenet når uträckt utan att rygglinjen väsentligt förändras.

Tysk Schäferhund skall ha ett jämnt humör och balanserat temperament. Den ska vara nervfast, självsäker, frimodig och fullständigt godlynt (utom i retningsläge), uppmärksam och följsam.

Huvudet ska vara kilformat, varken för grovt eller för långsmalt och stå i proportion med kroppen. Måttligt bredd mellan öronen. Stopet ska vara sluttande men inte alltför utpräglat.

Bettet ska vara kraftigt, sunt och fullständigt med 42 tänder och ha saxbett.

Idagsläget så har vi två hundar hemma, Tysk Schäferhundar som är en tik och en hane. Båda är 3,5 år. Min målsättning med min uppfödning är att avla fram friska & sunda hundar som är mentalt stabila och ser ut som en schäfer ska göra. Vi lever med våra hundar och ägnar mycket tid åt dem. 

Jag hoppas ni ska tycka det ska bli intressant att följa mig på denna resa, tillsammans med min familj och hundar. Kommentera gärna om ni undrar över något. 


Instruktionsvideo: Skapa och hantera en blogg

Spela upp och klicka på den lilla fyrkanten längst ner till höger i videon för helskärm

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)