Blogginlägg

Nu är A- kullen födda 2018-05-08

Nixa började under dräktighetsdygnet 59 att dra sig undan, bädda i valplådan och stanna där längre tid än innan. Hon visar tecken på att behöva ut och kissa oftare, det trycker väl på men vill inte äta någonting. Var lite orolig, så det gällde att bara vara nära henne. Tog tempen tre ggr under dagen men ingen sänkning som påvisa att något var på gång. 

 

In på dräktighetsdygnet 60, var ut och rastas flertal gånger under natten och sen väcktes jag av att hon höll på att slicka sig och gjorde sig ren. Klockan var då vid 4:00. Hon ville ut och rasta sig och gick sen in och lade sig i valplådan.  Vid 6 - tiden gick vattnet och hon började visa tecken för att vilja krysta. Blev tätare och intensivare och hon kunde inte ligga ner utan behövde stå upp för att kunna krysta ordentligt. Upptäckte att det hängde ut en svans och ett ben. Valpen kommer med rumpan först.

Ut kom den vid 7:14 och bara 6 min senare kom ytterligare en svart valp. Sen kom de med 1 - 2 timmars mellanrum, totalt 8 små fina valpar är födda. Det ser ut som fyra är åt det svarta hållet och fyra mot gråa hållet. Har dock inte kollat in könet än, försökt spana när det funnits tillfälle. Så det finns tikar och hanar vet dock inte antalet än. Tänkte hon ska få egen tid med sina valpar, kontrollerar bara att alla äter och att hon tar sig an alla. När någon av dem ger sig iväg eller hamnar bakom henne, då gnäller Nixa och då går man dit och hjälper henne att lägga valpen till rätta, i högen med kullsyskonen och med fina tiken mamma Nixa.

Nixa med A-kullen 2018

 


1 kommentarer

Namn: Ulrica Härnlöv
Tidpunkt: 2018-05-09 20:18
Grattis till kennelns förta kul. Jag ska inte komma och titta på underverken 😀

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)