Blogginlägg

Rindrosens Abellas resa för att bli servicehund

Kommer presentera Abella som bor tillsammans med två flockfamiljer som består av tre människor samt 8 mopsar och samtliga 11 avgudar henne. Första beskrivningen av Abellas första tid hos flocken löd: Abella är så perfekt på alla sätt och vis. Underbart att höra som uppfödare.

Träning redan vid 9 veckors ålder var att träna U -sväng och gjorde dessutom även badpremiär. Abella är stencool med både träning och att bada. Bästa belöningsgodis är mjukost.

I sin miljöträning och socialisering har Abella även hunnit med att vara groupie på rockkonsert och festival i Västerås. Abella var så duktig och lugn, inga problem med varken de höga ljuden eller människor och hundar runtomkring.

Vid åldern 6 månader och 1 dag ung, väger hon 26,5 kg och var en ståtlig dam. Hon älskar bollar och pinnar, gillar att bära saker och är alltid alert i lydnadsträningen. Favoriten är godisregn under platsliggning, ibland kan en tro att hon är äldre mellan öronen än hon är. Stadgan sitter benhårt! Hon har en schäfers vaksamhet men är även väldigt mjuk.

Abella börja jobba i djurbutik och hundcafé under december månad, när hon var 7 månader gammal. Hon vill hellre inspektera godishyllorna än å leka med leksakerna hon FÅR ha.

Trött på chefen blir man även som hund när man inte får välta ut korgen med kisskydd för gästande hanar och kasta runt dem i luften. Besök gärna AMIGA Djurcenter,  så får ni kanske se en glimt av expediten Abella😊.

 

Abella är så duktig på avståndslydnaden. Har även avslutning på allmänlydnad fortsättningskursen 🐾som hon genomförde duktigt.. I miljöträningen ingår det att åka tunnelbana, besöka olika affärer, åka hiss etc.  

Abella är 11 månader och har under sitt första år bott hos en diplomerad hundinstruktör & assistanshundsinstruktör. Kommer bo där tills hon kan genomgå och förhoppningsvis klara lämplighetstesterna som servicehund. Man kan följa Abellas resa genom Instagram HundKanalen och man kan även gå in på deras hemsida www.hundkanalen.se, där finns även kontaktuppgifter om man är intresserad av utbilda sin hund till assistenthund. Vi håller alla tummar för att Abella lyckas bli servicehund.

 

Rindrosens Abella 11 månader

 


1 kommentarer

Namn: Stina
Tidpunkt: 2019-04-24 19:26
Gullisar ❤️ Vi tackar för förtroendet ❤️

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)