Blogginlägg

Nu är A- kullen två veckor gamla.

Denna vecka har det hänt mycket i valparnas utveckling. Från att varit blinda och döva har de nu öppnat ögonen och man märker att de hör ljud. Det är riktigt mysigt att sitta intill valplådan och klappa om tiken som diar de små liven och samtidigt klappa dessa små ljuvliga valpar. De sitter upp, försöker gå på alla fyra och de ”skäller” och någon ”morrar”. De har redan försökt klättra efter mamman, om hon ligger i lådan bredvid. Det märks att det är nu det börjar hända saker.

A - kullen 14 dgr

Hittills har min roll varit mest att städa och hålla rent i valplådan, eftersom de små rackarna nu kissar och gör no 2. Mamman Nixa städar efter dem, däremot svårt att få kiss fläckarna ”torra”.

När mamma Nixa kommer till valplådan så blir det livat, för valparna är runt hennes ben och vill dia. De har inte riktigt tålamodet att låta henne tvätta rent dem, utan tillslut så lägger hon sig. Vilken fart det har börja bli på dem för att ta en bra plats för dia.

Abella & Abusa 14 dgr

Denna vecka har vi också fått fler att intressera sig för kullen och det är kul. Nu är fem av åtta tingade. Än finns det tre tikar kvar.


1 kommentarer

Namn: Benka Holm
Tidpunkt: 2018-05-22 20:14
Va' spännande att få vara med och se dem utvecklas.

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)