Välkommen till Rindrosens kennel

Vårt gemensamma mål – att få fram sunda och mentalt friska, samarbetsvilliga hundar med kvalitet i fokus.

 

Fortsätt träna på valpens namn. När du lockar den till dig och valpen kommer så ska du alltid ge beröm och ibland en godisbit. Det ska alltid vara trevligt att komma och vara hos dig. Uppmuntra ögonkontakt med valpen. Ögonkontakten är grundläggande för all framtida träning. Ha valpen lös ute, så mycket som möjligt. Valpen lär sig snabbt att ha kontroll på dig och att befinna sig i din närhet.

Kontaktövning mellan matte och Rindrosens Blixtra 10 veckor

 

Nu kan man börja lära in orden ”stanna”, ”varsågod”, ”kom” och ”loss”.

Kasta en leksak. Håll kvar valpen, när valpen är lugn då kan du släppa föremålet och säg ”varsågod”. När valpen är på väg mot dig så ”kalla in valpen” och beröm inkallningen. Busa lite först och lirka bort föremålet/leksaken och säg ”loss”. Gör om det igen. Ordet ska vara det som släpper iväg valpen och inte händerna. Lägg till ”stanna” när du håller kvar valpen.

Kontaktövningar blir bäst när man vågar ha godis i munnen

 

Från valpen är 10 veckor så kan man börja lite smått med apportträningen.

Rindrosens Blixtra 10 veckor tar träbocken för första gången i munnenRindrosens Blixtra 10 veckor luktar på träbocken

 

Lekar man kan göra tillsammans med sin valp är dragkamp och komihåg att det är okej att vinna ibland. Gömma leksaker – gärna mjuka. Busa och brottas, lägg spår i gräsmattan (om inte snön har kommit) och lägg då korv i vartannat steg.

Puss matte säger Blixtra 10 veckor

 

 

 

För dig som söker en hund med mycket motor, stor arbetslust och med stort intresse för att spåra. Söker främst förare som är intresserade av tävling eller tjänst alternativt ett väldigt aktivt hem hos erfaren förare.

 

   

 

Bildspel

 

Besökare idag: 18
Denna månad: 78
Totalt: 10207