Blogginlägg

Primadonnan - Rindrosens Actra

Denna tik föddes som nummer 8 av 8 valpar. Föddes den 8 maj 2018 kl. 16:35.

Rindrosens Actra 2,5 vecka

Denna lilla tik satt sig ofta upp i valplådan och bara iakttog en. Hon var tyst och satt med högt huvud. När de andra kastade sig över matskålarna så satt hon sig bara. Titta på mig och valde hon att gå och lägga sig och titta på sina syskon som kasta i sig maten. Primadonnan ville ha lugn och ro när hon skulle äta, så man fick servera henne en egen skål, i ett eget rum.

När de fick komma ut på tomten så kunde hon springa runt med de andra men sen såg man fröken sätta sig ner och titta runt, som en liten primadonna.

Sen kom dagen när även hon skulle flytta från oss på Gotland och resan blev en båtfärd över till fastlandet och en lång resväg med bil. Mattes bedömning av lilla primadonnan efter res färden och efter första natten i sitt nya hem ” Actra är hur cool som helst.”

De är ofta ute i skogen, där Actra får möjlighet att springa omkring och röra på sig i sin egen takt. Hon föredrar att ligga på golvet under köksbordet och helst på mattes fötter än ligga ensam i en mjuk bädd. Redan vid 3 månaders ålder så simma Actra, skönt att svalka sig när det är varmt ute.

Matte tog även med Actra på vattnet och inte bara erbjöd henne att bada. Actra har varit ute och åkt flotte. Duktig tjej som är helt lugn i nya situationer och på nya ställen.
Actra har även varit vid en lekpark medan barnen leker och passat på med socialisering samt miljöträning. Och denna primadonna är cool och helt lugn och ligger och ser sig omkring.

Rindrosens Actra 6,5 månader

Mattes beskrivning av Actra när hon är 13,5 veckor gammal. Mycket hund i än så länge liten kropp. Älskar att vara med där det händer nåt. Hon växer så det knakar och har nu börjat få riktig päls istället för valp ullen. Har blivit mörkare. Hon är orädd och framåt och väldigt envis. Men matte är envisare.

Börja på valpkurs och efter första tillfället så beskrev matte det såhär: ” Actra skötte sig galant. Som den coola tjej hon är så gick det hur bra som helst. Nöjd matte och trött valp”.

Miljöträning fortsätter och man besöker även en lek stig för barn i skogen. Inga problem att gå igenom bildäck eller att hälsa på "björnen". Hängde även ett stort spöke i ett träd som de spanade på, Coola tjejen.

Strax innan 4 månaders ålder så fick hon även prova på spår, matte blev som vanligt stolt över sin fina hund.

Mattes beskrivning av Actra 6 mån. Ca 26 kg.
Det här är en tjej med stor integritet och egen vilja. Men hon är också lyhörd och lättlärd. Väldigt snäll men ingen goshund direkt.
Hon gillar att jobba med vad som helst. Får hon ingen uppgift så hittar hon gärna på egna saker att göra. Som att bita sönder saker.  
Har spårat lite med henne och det är hon duktig på. Hon kan nog bli bra på det mesta tror jag bara matte ligger i och tränar med henne.
Denna härliga tik har fullt upp att bära omkring på pinnar när man är i skogen.

Hon älskar även att leka och busa i snön under vintern. När julen närmade sig tyckte Actra att det var märkligt att matte tog in en julgran, hon luktade och funderade.

De har även varit på drop-in träning för valpar o unghundar som var inomhus i en liten hall med en massa hundar.
Matte var stolt och glad när dem åkte hem. Actra hade skött sig utmärkt. Skällde väl lite när nån kom för nära men annars var hon jätteduktig. Mattes älskade lilla hund.

Ibland kan även unghunden överraska en, som när de var på kurs. Koppelträning stod på schemat. Lät ju inte jättekul men Actra chockade matte totalt och gick som en dröm. Vek inte från hennes sida även fast det gick andra hundar nära henne. Skällde ingenting heller. Instruktören tyckte också att hon var jätteduktig så det var superkul.

Hon är en härlig hund som är pigg o glad med mycket vilja. Hon har hög energinivå men är jätteduktig att jobba. De tränar ju en del både lydnad och spår, det går framåt.
Hemma funkar hon bra
med barnen och deras kompisar.
Vaksam är hon förstås och
hon skäller om det kommer någon hon inte känner.

Matte är så nöjd med henne.

Här ser man en engagerad matte som både miljö tränar, tränar på socialisering, hundmöten, lydnad och spår. Den lilla primadonnan lever ett händelserikt och varierat liv med massor av olika aktiviteter. Alltid lika spännande att läsa om eran resa och erfarenheter. Tror ni kan gå hur långt ni vill – om ni nu riktar in er på tävlingssvängen då finns vi där som era fans.

Rindrosens Actra 1 år


Rindrosens Abellas resa för att bli servicehund

Kommer presentera Abella som bor tillsammans med två flockfamiljer som består av tre människor samt 8 mopsar och samtliga 11 avgudar henne. Första beskrivningen av Abellas första tid hos flocken löd: Abella är så perfekt på alla sätt och vis. Underbart att höra som uppfödare.

Träning redan vid 9 veckors ålder var att träna U -sväng och gjorde dessutom även badpremiär. Abella är stencool med både träning och att bada. Bästa belöningsgodis är mjukost.

I sin miljöträning och socialisering har Abella även hunnit med att vara groupie på rockkonsert och festival i Västerås. Abella var så duktig och lugn, inga problem med varken de höga ljuden eller människor och hundar runtomkring.

Vid åldern 6 månader och 1 dag ung, väger hon 26,5 kg och var en ståtlig dam. Hon älskar bollar och pinnar, gillar att bära saker och är alltid alert i lydnadsträningen. Favoriten är godisregn under platsliggning, ibland kan en tro att hon är äldre mellan öronen än hon är. Stadgan sitter benhårt! Hon har en schäfers vaksamhet men är även väldigt mjuk.

Abella börja jobba i djurbutik och hundcafé under december månad, när hon var 7 månader gammal. Hon vill hellre inspektera godishyllorna än å leka med leksakerna hon FÅR ha.

Trött på chefen blir man även som hund när man inte får välta ut korgen med kisskydd för gästande hanar och kasta runt dem i luften. Besök gärna AMIGA Djurcenter,  så får ni kanske se en glimt av expediten Abella😊.

 

Abella är så duktig på avståndslydnaden. Har även avslutning på allmänlydnad fortsättningskursen 🐾som hon genomförde duktigt.. I miljöträningen ingår det att åka tunnelbana, besöka olika affärer, åka hiss etc.  

Abella är 11 månader och har under sitt första år bott hos en diplomerad hundinstruktör & assistanshundsinstruktör. Kommer bo där tills hon kan genomgå och förhoppningsvis klara lämplighetstesterna som servicehund. Man kan följa Abellas resa genom Instagram HundKanalen och man kan även gå in på deras hemsida www.hundkanalen.se, där finns även kontaktuppgifter om man är intresserad av utbilda sin hund till assistenthund. Vi håller alla tummar för att Abella lyckas bli servicehund.

 

Rindrosens Abella 11 månader

 RSS