Blogginlägg

Valpträff med A- kullen 22 september 2018

En enormt lyckad och genomförd valpträff med 7 valpar av 8 i kullen.

Vi träffades kl. 10:00 vid Visby brukshundsklubb. Började med en ganska enkel tipspromenad per valp, där frågorna var enbart för schäfer och mycket gällande Rindrosens kennel.

 

Efter insamling av svaren så blev det uppvisning av mamma Nixa 4 år, för att visa hennes arbetslust och glöd. Där valpägarna fick se lite av hennes motor, drift och arbetskapacitet. Hon fick prova på sök av föremål, lydnad, hoppa över hinder och skydd.

IMG_3868

Sedan blev det dags för lunch, där vi bjöd på korv och bröd. Under lunchen fanns det utrymme för diskussion över det som fungerar bra och mindre bra. Där man fick höra om valparna.

Sedan var det dags att rasta hundar och förbereda dem för en mindre tävling med olika aktivitetsmoment. Helt otroligt hur bra alla valpar skötte sig och även deras ägare. Riktigt roligt att se hur de samarbeta och vilket team dem var.

IMG_3875IMG_3890IMG_3898 (002)IMG_3997

Sedan var det dags för kaffe med tårta och prisutdelning för de ”tävlande”.

Det har varit en fantastiskt givande och energifylld dag med mycket skratt, givande och lärande samtal där man delar med sig av erfarenheter om både svårigheter och roligheter.

IMG_3952IMG_3945

Vill återigen sända ett stort tack för att alla deltog och vilket roligt gäng vi blev. Längtar enormt mycket tills vi ses igen om ett år, då vi laddar för gemensam MH test för våra valpar.

 

Gemensamma valpträff fotot.

IMG_3996

 

 


Då kom dagen när det blev... tomt

Och nu startar ett nytt valp liv för mig, eftersom Rindrosens Abba är kvar.

Denna vecka som har gått från dem blev 8 veckor gamla så har de varit hos veterinären för besiktning, vaccination & bli chipmärkta. Alla valparna inne hos veterinären samtidigt. 

Det gick enormt bra, mäkta imponerad över hur de anpassar sig i nya miljöer.

När de hörde övriga hundar på kliniken som skällde så var de tysta och tog situationen coolt.2018-06-06 13.09.20

 

Och nu har dessa små underbara valpar flyttat till sina nya familjer.

Spridningen blev fyra kvar på Gotland och fyra på fastlandet. Har skapat en sida på facebook som är sluten grupp för valpköpare, där de delar med sig av dagens händelser och med härliga bilder. 

Helt otroligt vilken härlig, rolig, sömnlös och ibland jobbig resa man har gjort från det att man åkte till Karlskrona för parning, lång hängning som resulterade i 8 st vackra valpar.

 

Jag inser att jag har haft otrolig tur som fått så härliga valpköpare och som jag vet kommer erbjuda valparna ett underbart, kärleksfullt och aktiverat hem. 

Som jag tidigare har nämnt, så vill jag så gärna få vara en del av valparna och även när de blir stora. Självklart så kommer jag/vi alltid finnas här för Rindrosens kennels valpköpare.

 

 

 RSS