Blogginlägg

Kullens Clown - Abazz 17,5 månader gammal

Rindrosens Abazz föddes som nummer 4 ur kullen av 8 stycken valpar efter Hedeforsens Qrock och Krille’s Nixa. Han blev första hanen som kom den 8 maj 2018 kl. 08:37 och vägde 713g. Han var svart med ett vitt tecken som en fjäril på bröstet. Var pigg & alert.

  Abazz 4 veckor

11 dagar gammal försökte Abazz stödja på alla fyra benen. Han hade en tjock päls, en redig hane. Vid 12 dagar gammal öppnade han ögonen. Första veckorna hos oss så upplevde vi honom som en cool, stabil, lugn, självständig, gosig och lekfull.

 

Han var oftast den som ”varnade” de övriga syskonen, när man försökte tassa upp på natten eller tidig morgon. Han gav ifrån sig ett redigt skall – då hörde man att han var en tysk schäfer och inte en Newfoundland som många trodde han var på grund av pälsen.

 Abazz

Dagen kom när matte kom och hämta clownen, den charmigaste killen som lätt kunde somna nästan i vattenskålen.

 Trötter

Mattes beskrivning i början var att han är en fantastisk cool kille, han tar allt med ro. Matte låter han hänga med på det mesta, besöka stranden vid havet, besöka hästarna i hagen. Introducerat för pallen, kör lite stabilitetsövningar. Matte uppskattar hans nyfikenhet och attityd, som är en rolig kille att göra grundövningar på beachen samt att han har rätt AV/PÅ knappen.

Han följer även med på äventyr till ishallen när Lill husse kör hockey, Abazz var uppmärksam men avslappnad.

Hans första år har bestått av miljöträning från premiär på medeltidsveckan, hamnen, brukshundklubben. Kroppskontroll -pallträning, tankeövningar - gå runt föremål, kliva i föremål, lyfta på föremål. Samtidigt som hanteringen är viktig och han uppskattar massage.

De har även kört spår, något som han ansåg var lätt som en plätt. Testa på ”sök” övningar att leta efter bollen. Föremålsintresset har inte var direkt starkt från början men som matte har lekt med honom, kört olika jakt – kamp lekar med skinn och bollar.

Rindrosens Abazz 3,5 månader

Vid 6 månaders ålder vägde killen 29 kg – stor kille. Matte anser att han uppfyller hennes förväntningar bra genom att vara snäll, cool, nyfiken, stabil och stadig. Fokus ligger på att aktivera honom med massa fokus på hantering, miljöträning och lek.

 

 Rindrosens Abazz 6 månader med hästen

Matte har även börjat köra IGP i skydd, med korta valp pass och det ser lovande ut.

När Abazz var 10 månader så hade han ökat till 39,2 kg, vilken kille. De fortsätter träningen med fokus på apportering samt fotgående.

 Rindrosens Abazz 14 månader

 Den 2 september var dagen när Abazz röntgades, svårt att få denna stora kille att få plats på bordet.

  Blev fint resultat för Abazz – med snyggt index med.

  Abazz veterinärsresultat

Vi genomförde även uppfödare MH beskrivning för samtliga i A-kullen och det kom fem av åtta. Resultatet för Abazz MH blev:

 

MH-beskrivning av Abazz

 Matte och Abazz har även deltagit på hösten 2019 startklass och kommer även köra IGP provet som består av att man måste bli godkänd på ett BH/VT (Behörighetsprov) som består av en lydnadsdel och en trafik del. Så vi håller alla tummar och tår för Abazz och hans matte.

 

 Abazz tränar IGP

 


Ibland är livet orättvist

Känner en sådan sorg, är så ledsen över att en av våra "valpar" har idag fått somnat in.

Rindrosens Abella, som genomförde godkänt BPH och som skulle passa perfekt som service hund.

Lämplighetstestet var bokat och skulle genomföras under oktober månad och sedan var planen att hon skulle flytta hem till sin matte på heltid, som assistenshund.

69579316_10157500312426866_7739405375174082560_n

Nu blev det inte så. Vid röntgen framgick det att det inte såg så bra ut. Resultatet presenterades med HD belastad D samt pålagringar. Vilken mardröm!!! Hur kunde detta hända?

Jag har verkligen kollat upp båda föräldrarnas stamtavlor och gjort "provparningen" genom SKK avelsdata och där skulle valparna ha en index:

Födda:  2018-05-08
Kennel:  RINDROSENS
Preliminärt kullindex vid parning:
ED:  105   HD:  106

 

Hur kan då en tik få HD - D? 

Rindrosens Abella 2,5 vecka

Lilla söta Abella, känns så orättvist. Detta har varit ett tufft beslut för familjen att komma fram till att detta blir bäst för Abella. Ett liv med smärta är inget bra liv för en ung hund. Vi som uppfödare är er evigt tacksam för att ni gav Abella ett underbart liv (även om det blev kort men värdefullt) med massor med kärlek, tålamod, tydlighet, ledarskap, uppgift, utmaningar, socialisering och miljöträning. Ni gjorde allt så rätt.

Så tacksam för att vi har fått varit delaktiga i Abellas liv hos er och att vi blev tidigt informerade om hennes hälsa. Jag fick även chansen att träffa henne i måndags. Det betyder mycket för mig. 

 

Nu slipper Abella ha smärtor och hundhimlen får en stor stjärna

Rindrosens Abella 6 månader

 

Min första kull - vågar man skaffa fler?

 

 

 

 R.I.P vackra Abella 180508 - 190905 

69581501_10157500312691866_3266782293187887104_n

 

 

 

 RSS