Blogginlägg

Äntligen är B-kullen här

Det blev en lång väntan och smärtsam, långdragen stund sista veckan för mamma Nixa. När A-kullen födde så kom dem på hennes dräktighetsdag 60. Nu var man förberedd på att valparna skulle födas på Nixas dräktighetsdag 60. Inget hände.

Nu var vi inne på dräktighetsdag 61 och inga tecken på valpar. Framåt kvällen så hade hon sammandragning så natten till torsdagen var jobbig för mamma Nixa och för mig. Sömnlös natt och det blev ytterligare en natt till, när valparna ville komma på dräktighsetdag 63.  

Hela torsdagen var hon tillbakadragen till valplådan. Hon ville gå ut och rastas varje halvtimme till en timme. Hon kunde inte ligga still utan vankade fram och tillbaka.

Sen kom dagen som vi väntat på och längtat till. Torsdagen den 10 september. Klockan 19:48 såg vi att hon hade krystvärkar. Strax därefter så går vattnet och valpen nummer ett: Blixten vägde 626 g vid födseln och han får bära blått band runt halsen. Denna hane viftar på svansen när han äter, tacksam och glad. 

Krilles Nixa med nyfödda valpar

Sen fick vi vänta ca 30 minuter senare för vattnet går och det finns spår av blod i den. Som nummer 2 av denna flock så föddes Blixtra (Lila Band) klockan 22:35 med rumpan först och vägde 543 g vid födseln. Mamma Nixa tar hand om dessa två små valpar, rengör dem och ser till att de andas och får mat.

Här ser vi nyfödda Rindrosens Brixa från vänster

Kl. 23:40 blev det dags igen för krystvärk och kl. 00:15 den 11 september föddes nummer 3, Brix och väger 523 g vid födseln.

Mamma Nixa med Brix (grått), Blixten (blått) och Blixtra (Lila)

Sen dröjde det ett tag och vi trodde att det kanske blir bara tre. Vid 01:16 börjar Nixa krysta igen men hon får endast ur sig vätska. Hon fick kämpa hårt, både mot smärtan och mot tröttheten och tillslut kl.02:59 föds andra tiken och nummer 4 i flocken, lilla Brixa och vägde 679 g. 

Mamma Nixa med yngsta Brixa som är nyfödd.

 

Nixa tar väl hand om allt runt valparna och vi behöver endast bistå henne med handdukar, vatten, råäggula, klappar och kärlek. Helt otroligt att hon låter oss vara så nära henne och hennes valpar. Man själv var ganska slut men ändå så lycklig av att den utdragna valpningen sluta så bra. Nu har Krille’s Nixa och Mi-Jos Jalle fått fyra vackra valpar. Nu gäller det att de är friska och växer på sig. Kommer ange den 11 september som födelsedatum för att det ska bli rättvist mot samtliga valpar.

 Hela gänget med mamma Nixa, från vänster Brix, Blixtra, Blixten och Brixa


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska - Anette Rindros

IMG_0094 (2)