Blogginlägg

Snart dags och vi är redo

Nu börjar vi närma oss slutskedet på denna dräktighet. Valplådan är på plats och numera är det Nixa som bestämmer när hon vill gå ut och promenera. Ibland vill hon ta vanliga rundan men sen är det som hon ändrar sig och tittar på en som man ”tvingar henne”. Säger man – ” ska vi gå hem”, så ser hon genast mycket piggare ut igen och går hemåt.

Nixa i dräktighetsdag 55

Idag är Nixa i dräktighetsdag 55, vecka 8. I åttonde veckan fortsätter valpens inre organ att utvecklas, för övrigt är fostret färdigbildad och kan nu kännas, fostrens hjärtslag kan höras men det har jag inte lyckats med, däremot känt några rörelser.

Det märks på Nixa att hon är mest besvärad av sin vikt och sitt omfång och nu börjar hon även vänja sig vid att hon och jag sover i gästrummet och väljer att sova i valplådan. Mjölkkörtlarna är spända och känns fulla med mjölk.

Nixa dräktighetsdag 55 på långsam promenad

Idag ska valparna var rund 144 mm, visst är det häftigt.

Förra gången när hon fick A-kullen så födde hon på dräktighetsdagen 60. Vi är nu redo och vi lämnar inte henne ensam någon längre stund, endast när man ska hämta sonen på fritids. Nästa vecka är planen att inte lämna henne ensam alls. För mig är det viktigt att finnas vid hennes närhet även om jag tror att hon fixar allt galant även utan mig.

Nu är vi laddade och redo. Vi har en gissning här hemma på hur många valpar det kan tänkas bli men eftersom veterinären tippade på två kanske mest tre, så vill jag ändå tro att det är fyra eller kanske en till. Husse och sonen tror att det kommer bli tre. Tittar man på Nixas omfång så skulle man kunna tro att det blir närmare 6 stycken. Nu får man bara hoppas att de valpar som föds är friska och välmående och att mamma Nixa mår bra.

Nixa dräktighetsvecka 8 vilar i valplådan

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S