Blogginlägg

De börjar få personligheter

Nu är valparna 4 veckor gamla och äter uppblött foder 3-4 gånger om dagen och de diar fortfarande tiken. Nu har de sylvassa mjölktänderna brutit ut ordentligt och mamma Nixa är inte lika villig att låta valparna dia för ofta, men gör det då helst stående.

Från och med nu blir valparna mycket hanterade av oss varje dag och det är givande eftersom de lärt sig att känna igen matte och husse och vad som är på gång. De är inte längre så tysta utan kan låta som en flock högljudda måsar då de är hungriga. Den mesta tiden går nu åt att mata dem och städa efter matningen och däremellan. Valpar bajsar och kissar i mängder, så det är mycket städning när man har en valpkull. Kunde aldrig ana att de kunde få ur sig så MYCKET. Jag kan fortfarande fastna vid dem i timmar och bara sitta och gosa, leka och mysa.

De har under veckan även fått kommit ut för första gången i valphagen. Självklart så måste man smaka på gräset. Skönt att få springa i gräset, dock fortfarande ibland lite vingligt. De får ändå börja vara ute kortare stunder för att se den stora världen.

Första gången i valphagen

Nu går valparnas utveckling väldigt fort och det händer saker varje dag. De blir mer och mer hundar och små personligheter börjar utkristallisera sig.

Nu börjas tiden för dem att få träffa de väntande valpköparna, andra besökare samt kenneln övriga vuxna hundar. De får även nu vara i vårt kök tillsammans med oss och de andra och de får vistas så mycket som möjligt utomhus. Mamman är nu inte lika mycket med valparna utan har mer och mer börjat återgå till sitt vanliga liv med de övriga hundarna och matte och husse. Hon får dock välja om hon vill sova hos dem på nätterna och hon får alltid lov att umgås med dem om hon vill.


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S