Blogginlägg

Nu börjar avvänjningsperioden

Valparna är nu tre veckor gamla, gud vad fort det går. Nu börjar det bli fart på småttingarna. Vi har börjat ge dem lite nötfärs med äggula för att se vem som var snabb att fatta hur man ”äter”. Måste säga att jag ändå blev riktigt imponerad för alla verkade fatta väldigt fort. Idag så har de fått dela på nötfärs blandat med majsvälling och alla åt ivrigt. Osäker om de skulle reagera på att det serverades ur metalskål, tidigare så har de fått slicka på ett kaffefat. Så målet är att de ska under närmaste dagarna byta ut ett mål mat.

A- kullen äter gemensamt 3 veckor gamla

De har nu flyttas ut i köket dagtid, för det är husets hjärta och för att de ska få social uppväxt som möjligt från början. Denna vår har ju varit otroligt varmt ute, även inomhus är det varmt. Så en vattenskål har ställs på golvet i köket, vissa är nyfikna och nosar, dricker och andra kliver i med tassarna.

Tänderna börjar komma, det märks för de biter på varandra och tuggar på bia bädden. Samt att mina händer börjar bli intressant att bita i.

Deras klor är grymt vassa och även om jag försöker klippa och fila så ofta jag kan.

De har även börjat bli nyfikna på föremål. Några nosar väldigt mycket på golvet eller på fällen.

Någon av dem har redan börjat intressera sig av en boll. Lekfullheten finns, dock fortfarande korta stunder och sen är det skönt att krypa intill syskonskaran och vila lite. 

Det är riktigt skönt att se deras utveckling.

A- kullen 3 veckor vilandes i köket

Ska inte glömma att det har inte bara varit morsdag att fira i söndags, utan mamma Nixa fyllde även 4 år  .

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S