Blogginlägg

Anslagsprov Krille's Nixa SE 37939/2014

Krille's Nixa 5 år

Eftersom vi inte har några tävlingsmeriter på vår avelstik Krille's Nixa så gjorde vi ett anlagsprov (lämlighetstest för tjänst) för hundar över 4 år. 

Anlagsprov genomfördes i Karlsborg på Nationella Polishundtjänsten 2019-06-11.

Nixa är 5 år. Hon är neutral i sitt kontakttagande med människor. Hon accepterar hantering av främmande utan problem. Hon störs av att vara mycket frågande mot föraren i alla situationer vilket gör att trots sin livlighet missar hon saker som händer omkring henne. Hon bedöms som vek, (vare sig bra eller dåligt utan bara en beskrivning av individen).

Hon har stort föremålsintresse, hon har en fin jaktlig del, kampen är stor det som saknas är uppmanandet. Söklusten är bra och hon söker både ute och inne mer än 5 minuter. Hon bedöms som belastningsbar både mot figurant och i miljö. Sammanfattningsvis har hon en stor arbetslust.

Hon är nyfiken och undersöker men kan söka stöd av föraren för att ta sig hela vägen fram. Hon har en dådkraft som är god och hon backar inte vid något av testmomenten. Hon är också miljöstark och jobbar obehindrat i alla prövande miljöer. 

Hon har en förhöjd stressnivå under hela testet men under passiviteten står hon lugnt och stilla hela tiden ut. Det stressande beteendet består i att hunden går i förväntan på arbete och söker förarens uppmärksamhet. 

Tiken är helt skottfast.

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S